Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım , dün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ‘nde eylem yapan hafriyat kamyoncularına itidal çağrısı yaptı. Köprüyü riske etmenin çok büyük haksızlık olduğunu belirten Yıldırım, “Sorunlarını da görüştük, sorun çözülüyor.” dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Kurtköy’deki Netaş yeni Genel Müdürlük ve ArGe Merkez binasının açılışına katıldı. Program çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, 4G alt yapısıyla ilgili konuştu. Yıldırım, “4G lisanslarını vereceğimiz zaman ortak tesis kullanımını şart koşacağız. Bunu da ifade edeyim. Bunun anlamı şu, aynı yerde 3 tane direk görmeyeceksiniz. Hem baz istasyonunun zararları konusunda daha da olumsuzlaşmasına neden oluyor. O yüzden aynı alt yapıyı herkes kullanabilecek. Seninki daha iyi çekiyor bizimki daha iyi gibi bir yarışa girmeyecekler. Yarış nerede olacak? Hizmette, kalitede olacak.” ifadelerini kullandı.
FSM köprüsü beşik gibi sallandı! FSM köprüsü beşik gibi sallandı!VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bakan Yıldırım, kamyonların hafriyat döküm sahasının kapatılmasını protesto etmek için köprüden geçmesiyle ilgisi sorulan soruyu da cevapladı. Yıldırım, “Köprü ile ilgili konu ciddi bir konudur. Bu asma köprüler nihayet halatların üzerindeki yüklerle köprüden geçen yüklerin taşınması esasına dayanır. Frekans diye bir şey var. Asma yapılarda hareketli yüklerden kaynaklanan kirişte oynamalar olur. Bu esneklik asma köprülerde mecburdur. Bunu yapmak zorundasınız. Sınırlarını zorladığınız zaman gelişi güzel çok sayıda aracın buraya yarış arabası gibi girmesi ve tamamında ağır araç olması ciddi bir risk oluşturur. Dün yaşanan olay, bunlardan biridir. Kısa sürmüştür. Ama bu bize bir işaret vermiştir. Böyle kontrolsüz girişlerin mutlaka önlenmesi gerekir. Protesto demokratik bir haktır ama başkalarının hayatını riske sokmak çok daha büyük haksızlıktır. O yüzden kamyoncularımızı, hafriyatçılarımızı ben daha itidalli olmaya çağırıyorum. Sorunlarını da görüştük, sorun çözülüyor. Onların talebi şu, ‘Biz Anadolu yakasında çalışıyoruz. Burada döküm yeri bitti. Onun için bize Avrupa yakasına gidin orada döküm yapın deniliyor.’ Bence doğru bir talep değil bu çünkü mutlaka yaptıkları işin gereği hem trafiği kapayacak hem maliyetler artacak, köprüden geçiş kısıtlaması var. Bu uygulama şu anda vazgeçildi. Yeni bir yer ayarlandı. Daha sonra da uzun vadeli döküm alanları oluşturulması için Çevre ve Ormancılık Bakanlığımıza gerekli koordinasyonları yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın